La línia 7 de Renfe torna a oferir el servei habitual a Sant Cugat

La línia C7 de Renfe té parada a Sant Cugat.

Societat

Publicat el 24/ago/09 per Miquel Herrada / Efe

La línia 7 de Rodalies de Renfe ha restablert aquest dilluns el servei habitual al tram Castellbisbal, Rubí, Sant Cugat i Cerdanyola Universitat. El servei va estar interromput durant dues setmanes, fins dilluns passat, per les obres d'instal·lació d'una catenària rígida al túnel de Plaça Catalunya, a Barcelona. En aquest període, més de 6.200 usuaris van haver de fer dos transbordaments per arribar a la capital.

Aquest dilluns també ha quedat restablerta la circulació per la línia 1 de Rodalies de Renfe i, per tant, la línia del Maresme també recupera el servei habitual.

Fonts de Renfe i Adif han informat en un comunicat que les obres per al muntatge d'aquesta nova catenària, que redueix el desgast i és més fiable, s'han desenvolupat com s'havia previst, i que aquest diumenge han acabat les obres de la segona subfase en un tram de tres quilòmetres, al ramal d'enllaç entre Arc de Triomf i l'estació de Clot-Aragó.

També han explicat que durant les obres, que s'han portat a terme entre el 3 i el 23 d'agost, una mitjana de 23.000 viatgers han utilitzat diàriament els serveis alternatius programats per Renfe, xifra que s'ha situat en uns 18.600 els dies festius. En el cas de la línia 7, que passa per Sant Cugat, 6.254 usuaris han fet dos transbordaments a travès de trasports alternatius a partir de l'estació de Montcada i Reixac.

Les obres d'instal·lació d'un nou sistema d'electrificació als túnels de Barcelona, portades a terme al túnel de passeig de Gràcia, al ramal d'accessos a l'estació de França i al túnel de plaça de Catalunya, sumen una longitud de 22 quilòmetres i hi han treballat més d'un centenar d'operaris i tècnics.

Segons les mateixes fonts, la instal·lació d'una catenària rígida estava prevista en un total de 47,5 quilòmetres i el pressupost d'aquesta obra puja a 11,7 milions d'euros que s'inscriuen en el pla d'inversions d'Adif per a la xarxa de Rodalies de Barcelona.