18.680 alumnes comencen avui el curs escolar, un miler més que l'any passat

Societat

Publicat el 14/set/09 per Miquel Herrada

Un total de 18.680 alumnes comencen avui el nou curs escolar als centres de Sant Cugat, gairebé un miler més que l'any passat. Malgrat aquest augment, la plantilla docent es reduirà a la majoria de les escoles públiques, una retallada que segons el departament d'Educació de la Generalitat no afectarà el rendiment escolar. L'Ajuntament ha invertit 672.000 euros per posar a punt els centres educatius abans de l'inici del curs.

Avui tornen a les aules 18.680 alumnes, el 41% dels quals ho farà a escoles i instituts públics. Un 37% de la població escolar de Sant Cugat s'ha matriculat en centres concertats i un 22% ho ha fet en institucions privades. Tot i que són gairebé un miler d'alumnes més que el curs passat, el departament d'Educació de la Generalitat ha retallat la plantilla de docents a la majoria d'escoles públiques. L'administració ha deixat de contractar alguns professionals que treballaven a les aules d'acollida i en programes específics que, segons Educació, aquest curs tindran menys demanda.

Ho ha explicat a Cugat.cat la directora dels Serveis Territorials d'Educació al Vallès Occidental, Anna Riuró, que ha deixat clar que la retallada no afectarà el rendiment escolar.

Anna Riuró

Eren projectes que tenien una durada limitada, com les aules d'acollida i projectes d'innovació.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Per la seva banda, l'alcalde, Lluís Recoder, ha destacat l'esforç del consistori en inversions als centres.

Lluís Recoder

Cal posar els recursos allà on són necessaris. L'Ajuntament ha invertit aquest estiu 672.000 euros en el manteniment dels centres d'educació infantil i primària.

Your browser doesn’t support HTML5 audio










L'Ajuntament ha invertit aquest estiu gairebé el doble del que va gastar l'any passat.