Sant Cugat celebra la Pasqua amb la tradicional cantada de Caramelles

Societat

Publicat el 22/abr/03 per Sara

Les corals de la Lira, el Club Muntanyenc i la Unió Santcugatenca han recorregut aquesta Setmana Santa els carrers de Sant Cugat amb la tradicional cantada de les Caramelles. Diumenge i dilluns de Pasqua, una vintena de cantaires han intentat revifar una tradició centenària que celebra la Pasqua així com l'arribada de la primavera.

Les tres corals han iniciat el seu recorregut a la Unió Santcugatenca i han cantat les Caramelles per diferents punts de la ciutat com ara la plaça del Monestir, la del Mercat Vell, Coll Favà o la plaça Sant Francesc.
Un dels membres de la coral La Lira, Miquel Garrell, explica la importància de mantenir aquesta tradició:

Miquel Garrell

Voldríem mantenir aquest caliu d'això tan bonic que són les Caramelles


Les Caramelles es canten a diferents cases i comerços a petició de les famílies que a canvi els hi fan una petita ofrena com a mostra d'agraïment. Un dels membres de la coral La Unió, Manel Dumenjo, explica quin és l'origen d'aquesta tradició:

Manel Dumenjo

Era tradicional felicitar a les persones que participaven amb l'Esglèsia i entitats cíviques


Diferents sardanes i havaneres s'han pogut sentir per tota la ciutat recordant aquesta tradició centenària que dona la benvinguda a la primavera. El tinent d'alcalde de Ciutat Sostenible, Jan Carbó, ha estat l'encarregat de rebre les corals a la casa consistorial. Escoltem-lo:

Jan Carbó

És una tradició molt bonica que no s'ha perdut


Les corals també han passat, com cada any, per Ràdio Sant Cugat, on s'ha fet una petita actuació en directe.