Els nouvinguts creuen que informa-los dels seus drets i deures és una arma clau per agilitzar la seva integració

Una família de bolivians residents a Sant Cugat

Societat

Publicat el 11/oct/09 per Cristina Solias

Els immigrants santcugatencs veuen amb bons ulls la creació de les sessions de benvinguda per a nous residents, impulsades per l'Ajuntament. Els nouvinguts consideren que informar-los dels seus drets els permet sentir-se ben acollits i conèixer els seus deures els ajuda a adaptar-se més ràpid. Les sessions, que pretenen ajudar aquest col·lectiu en el seu procés d'integració a la ciutat, començaran el proper 17 d'octubre.

Des de l'Ajuntament es vol que els nouvinguts coneguin els drets i deures dels que disposen a Sant Cugat. Per una banda, els mostraran els serveis públics que tenen al seu abast i per altra banda, se'ls explicaran les normes de funcionament de la ciutat.

La iniciativa ha sorgit arran de les xifres que evidencien que cada mes s'empadronen a Sant Cugat 400 persones. Els nous residents a Sant Cugat opinen positivament sobre aquesta nova iniciativa.

Nouvinguts

És important perquè ens ajuda a adapta-nos. / Em sembla bé que ens mostrin els nostres drets i deures en un país que no és el nostre. / És la millor forma de cohesió entre les dues cultures.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





La primera sessió tindrà lloc el dissabte 17 al Teatre-Auditori i anirà adreçada als nous residents empadronats a la ciutat durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre.