Sant Cugat afronta avui una nova vaga d'autobusos

Societat

Publicat el 30/oct/09 per Adria Claramunt / Josep Gimeno

Els treballadors dels autobusos de la demarcació de Barcelona tornen avui a fer vaga per protestar contra el conveni col·lectiu de viatgers per carretera. Les set línies de transport urbà de Sant Cugat, operades per Sarbus, aplicaran els serveis mínims decretats per la Generalitat. A Valldoreix, on opera Saiz-Tour, també s'apliquen els serveis mínims i l'EMD ofereix un servei per informar els usuaris a la plaça de l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC).

Els serveis mínims obliguen a mantenir el 50% del servei durant les hores punta, entre dos quarts de set i dos quarts de deu del matí, i entre les cinc de la tarda i les vuit del vespre. El transport escolar i el de persones amb mobilitat reduïda no es veurà afectat per l'aturada.

La tinenta d'alcalde de Mobilitat, Marta Subirà, ha lamentat que la convocatòria de la vaga aquest dimecres al vespre deixés poc marge de temps per informar de la situació a la ciutadania. Ho ha dit a Cugat.cat.

Marta Subirà

La convoctaròria de la vaga va deixar poc marge per informar la ciutadania. Lamentem que hagi pogut causar molèsties a la gent.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Les aturades es repetiran el 12 i 13 de novembre per exigir el desbloqueig de les negociacions del conveni col·lectiu del sector. Els sindicats denuncien que després d'un any i una dotzena de reunions de negociació segueix en estudi el tema dels descansos. També protesten contra la congelació salarial i no accepten un augment de l'IPC real.