Intermón Oxfam recull firmes perquè Zapatero es comprometi a reduir les emissions de CO2

Societat

Publicat el 31/oct/09 per Núria Juanico

Intermón Oxfam ha recollit signatures aquest dissabte perquè el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, es comprometi a reduir les emissions de CO2 de l'Estat espanyol a la cimera de Copenhaguen. Aquesta iniciativa, que s'ha dut a terme diverses ciutats espanyoles, també demana que no es redueixin les subvencions i ajudes al Tercer Món sinó que es destinin nous recursos al desenvolupament dels països més empobrits. Tot i que encara es desconeix el nombre de firmes recollides, segons l'organització d'Intermón Oxfam a Sant Cugat aquesta iniciativa ha tingut molt bona acollida.

La cimera de Copenhaguen se celebrarà del 7 al 18 de desembre i té l'objectiu d'actualitzar el Protocol de Kyoto, que caduca el 2012. Sota el lema 'Els remourem les consciències', Intermón Oxfam demana a Zapatero, com a representant espanyol a la cimera, que es comprometi a una disminució de les emissions de CO2 arribant al 80% de la quantitat permesa pel Protocol de Kyoto.

A més, la campanya vol aconseguir que es destinin recursos al desenvolupament dels països menys afavorits, ja que són els que més reben els efectes del canvi climàtic.

Així ho ha explicat el coordinador d'Intermón Oxfam a Sant Cugat, Antoni Marimón. Són declaracions a Cugat.cat.


Antoni Marimón

Demanem que Espanya es comprometi a la reducció de CO2 i que no es treguin els ajuts al desenvolupament previstos per als països del Tercer Món.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Intermón Oxfam recollirà firmes aquest diumenge durant la Festa de la Tardor. Els interessats també poden adreçar-se a la botiga que tenen a Sant Cugat els dies laborables.