El Pla Educatiu d'Entorn i el barri de Sant Francesc sumen esforços per millorar la formació

Els infants del barri han participat en una gimcana

Societat

Publicat el 21/nov/09 per Núria Juanico

El Pla Educatiu d'Entorn (PEE) i el barri de Sant Francesc s'uneixen per millorar la formació a la zona. Els Jardins del Vallès han estat l'escenari aquest dissabte de la presentació del PEE, una proposta educativa que té per objectiu establir una xarxa entre escoles i veïns del barri. El pla, que es va iniciar el 2006, compta amb la col·laboració de les escoles i entitats de lleure que treballen per promoure la integració social i estendre l'educació més enllà dels centres educatius. Mira aquest reportatge a Cugat tv

El PEE vol ser una eina per millorar els resultats acadèmics, promoure la participació dels pares dels alumnes i les relacions entre professors i entitats. Actualment el pla s'aplica a les escoles i els instituts públics de la zona, com també a dues escoles bressol i al centre d'adults.

La dinamitzadora del PEE, Joana Casteleiro, explica en què consisteix el pla i quines són les actuacions principals que es duen a terme.

Joana Casteleiro

El PEE vol aconseguir el màxim èxit educatiu dels alumnes. Fem actuacions dins i fora l'escola, com el reforç escolar o activitats esportives.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La festa de presentació del PEE ha comptat amb una gimcana, una xocolatada i un concert a càrrec de joves del barri. Els actes s'han dut a terme als Jardins del Vallès, situats al final de l'avinguda de Cerdanyola, amb la intenció de dinamitzar i donar a conèixer aquesta zona.

Ho explica la vocal de Cultura de l'Associació de Veïns del Barri de Sant Francesc, Sònia Igual-Sánchez, en declaracions a Cugat.cat.

Sònia Igual-Casteleiro

És un pla educatiu molt important pel nostre barri. Calia dinamitzar la zona dels Jardins del Vallès.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




El PEE compta amb la col·laboració de l'Ajuntament i el departament d'Educació de la Generalitat.