El sindicat USTEC considera 'poc racional' la reforma del calendari escolar

La conselleria vol avançar l'inici del curs al 7 de setembre

Societat

Publicat el 25/nov/09 per Marc Sala

El sindicat majoritari de l'ensenyament, USTEC-STEs, considera que la proposta de reforma del calendari escolar no respon a criteris racionals i no ajuda a conciliar la vida laboral i la familiar. La portaveu del sindicat, Rosa Cañadell, ha assegurat a Cugat.cat que la proposta és precipitada i ha criticat la supressió de l'horari intensiu al mes de juny. La USTEC considera que la setmana de vacances del febrer o març pot ser positiva per alumnat i professorat, tot i que alerta de les complicacions que pot comportar pels centres i les famílies.

El departament d'Educació ha presentat aquest dilluns la proposta de reforma del calendari escolar al Consell Escolar de Catalunya. Aquesta proposta, que encara no és definitiva, entraria en funcionament, en cas que s'aprovés, el curs 2010-2011 i fixaria el 7 de setembre com a inici del curs escolar. Els estudiants i personal docent compensarien aquest avançament amb una setmana de vacances al febrer o al març, a triar pels serveis d'educació territorials.

La portaveu del sindicat, Rosa Cañadell, considera que aquesta variació pot beneficiar el professorat. Són declaracions a Cugat.cat.

Rosa Cañadell

Pel professorat començar abans i tenir vacances al febrer és positiu. Però ens oposem a l'intent de supressió de la jornada intensiva a l'estiu.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Per contra, la USTEC alerta de les complicacions que pot comportar per a les famílies i els centres educatius confeccionar activitats pels fills i alumnes a l'hivern. Escoltem Cañadell.

Rosa Cañadell

Al setembre és més senzill fer activitats. Al febrer serà més difícil trobar monitors de lleure.

Your browser doesn’t support HTML5 audio







El sindicat també veu amb bons ulls convertir en lectiu el 7 de gener, l'endemà del dia de reis, ja que considera que les vacances de Nadal 'són massa llargues', segons Cañadell.