Una carta del professorat informa als pares del CEIP Joan Maragall sobre les desavinènces amb el nou calendari

La carta explica per què el centre s'oposa a les mesures del departament

Societat

Publicat el 17/des/09 per Núria Juanico

El CEIP Joan Maragall expressa en una carta als pares el per què del seu rebuig a la proposta de modificació del calendari escolar. L'escola ha enviat una notificació per donar a conèixer als pares el punt de vista dels docents i les discrepàncies que comporten les noves mesures del departament d'Educació. La carta explica que la setmana de vacances al segon semestre trenca amb la dinàmica de treball dels alumnes i que avançar l'inici de les classes al setembre dificulta la preparació del curs amb el nou equip docent.

La carta respon la notificació que el departament d'Educació ha enviat als pares explicant els motius dels canvis del calendari escolar. Amb aquesta circular, les escoles mostren l'oposició del centre a les noves mesures i exigeixen que el departament d'Educació solucioni 'els problemes més urgents amb tota la comunitat educativa'.

El text està escrit pels sindicats, que l'han fet arribar a totes les escoles de Catalunya, i diu que els canvis del nou calendari escolar no són positius i no solucionen els problemes reals de l'educació. Segons aquesta carta, la setmana de vacances al febrer o març trenca la dinàmica de treball dels alumnes i no garanteix una oferta educativa equivalent a les classes per a l'alumnat. A més, avançar la data de començament de classes dificulta que abans es pugui reunir tot l'equip docent per fer una bona preparació del curs.

La directora del CEIP Joan Maragall, Elvira Güell, explica per què l'escola ha enviat la carta als pares. Són declaracions a Cugat.cat.

Elvira Güell

Ja que des del departament arribava una carta sobre la setmana del mes de febrer, hem volgut matisar altres aspectes del canvi del calendari. Per això l'hem enviat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La carta també diu que la supressió de la jornada continuada suposarà un canvi de funcionament organitzatiu als centres. Els centres que han enviat aquesta carta es queixen que les noves mesures no concilien la vida laboral i familiar ni solucionen els problemes reals del món de l'educació, com per exemple la mala gestió de les substitucions del professorat i l'eliminació de recursos per a programes d'innovació.