Pals d'escombra, cassoles i mobles vells es transformen en joguines per als més petits en una iniciativa de l'Envelat

Els jocs estan fets amb materials reciclats

Societat

Publicat el 28/des/09 per Núria Juanico

La plaça d'Octavià s'ha omplert aquest diumenge de jocs fets amb materials reciclats per fomentar l'oci sostenible entre els infants. Mobles vells, electrodomèstics, somiers i utensilis de cuina s'han convertit en circuits per cotxes en miniatura, ninots mòbils i futbolins alternatius a les joguines habituals. L'Envelat també ha acollit a les dotze i a la una del migdia un espectacle a càrrec del mag Fèlix. Mira aquest resum de les activitats a Cugat tv

Els utensilis més inversemblants, com per exemple el somier d'un llit que ja no s'utilitza, pals d'escombra i fustes velles, han tingut una segona vida com a futbolins, figures articulades i jocs de bales. Aquesta iniciativa incentiva l'ús d'objectes de segona mà com a jocs per als més petits per reduir la despesa en joguines sobretot durant l'època nadalenca.

Alguns dels nens i nenes que s'han acostat aquest diumenge a la plaça d'Octavià expliquen quins són els jocs que més els han agradat.


Nens i nenes

És un joc amb imans que surten disparats. / Hem de col·locar uns claus per aconseguir posar recta una corbata de ferro que està girada. / Has de posar la pilota dins una cassola.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Els pares i mares també s'han mostrat molt contents amb aquesta proposta i diuen que és una bona alternativa als jocs tradicionals.


Pares i mares

Ells no tenen gaires problemes per jugar amb coses ja fetes servir. / És molt interessant i divertit pels nens. / Són utensilis que no són habituals però en poden treure profit.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




L'Envelat també ha comptat amb un espectacle de màgia a càrrec del mag Fèlix que ha tancat les activitats matinals de l'equipament.