El risc de nevades s'allunya de Sant Cugat

Imatge d'arxiu

Societat

Publicat el 7/gen/10 per Anna Bernadó

El risc de nevades a les cotes altes de Sant Cugat s'allunya aquest divendres, després que ahir van caure flocs en punts elevats de la Floresta i les Planes que no van quallar. L'Ajuntament es manté en fase de pre-alerta per l'onada de fred, que s'intensificarà de cara al cap de setmana tot i que les precipitacions aniran a la baixa. Els equips municipals han fet diverses sortides, l'última a primera hora d'aquest matí, per tirar sal a les principals vies d'accés al municipi.

Una brigada de Protecció Civil ha estat de guàrdia tota la nit en diferents torns per prevenir possibles problemes i minimitzar els riscos. L'equip ha tirat sal a primera hora d'aquest matí a les vies d'accés a la ciutat, així com a les entrades a les escoles i les urbanitzacions, per reduir el risc de glaçades.

Les tímides nevades d'aquesta nit a les cotes altes de la ciutat, especialment a les Planes, no han quallat ni han provocat cap incidència remarcable. El risc de nevades es comença a allunyar i ara el que s'espera és una intensificació del fred de cara al cap de setmana. L'Ajuntament manté la fase de pre-alerta, com explica el tècnic de Protecció Civil del consistori Antonio Royo.

Antonio Royo

Estem en pre-alerta i no baixem la guàrdia, encara que el risc de nevades vagi baixant. Treballem per minimitzar els riscos.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els Serveis Socials de l'Ajuntament també han col·laborat en el dispositiu i han manitngut contactes amb els CAP per si hi havia persones grans que necessitessin ajuda.

En cas de nevada, l'Ajuntament recomana que els ciutadans que són a casa escoltin la ràdio, parin atenció a la informació meteorològica i utilitzin la calefacció correctament. A més, s'ha de mantenir un rajolí constant a les aixetes per evitar que es congelin les canonades d'aigua. El consistori demana que no s'utilitzin les línies de telèfon i es deixin lliures per als equips de socors.

Tot i que s'ha d'evitar sortir al carrer, si és estrictament necessari cal abrigar-se bé amb peces lleugeres i càlides l'una sobre l'altra. A més, cal protegir-se la cara i el cap i evitar que l'aire fred entri directament als pulmons.

Si s'ha d'utilitzar algun vehicle, cal portar-lo amb cadenes i el dipòsit ple, tot i que es preferible no agafar-lo.