(13:00h) Els santcugatencs beneixen els seus animals domèstics, com mana la tradició de Sant Antoni Abat

Els Tres Tombs acaben amb la benedicció als animals domèstics.

Societat

Publicat el 17/gen/10 per Anna Gonzalez

La benedicció dels animals ha tornat a aplegar milers de santcugatencs al darrere del Monestir. Mossèn Blai Blanquer ha estat l'encarregat de donar la benedicció de Sant Antoni Abat, una tradició que continua molt arrelada a la ciutat, juntament amb la cavalcada dels Tres Tombs que recorda el passat rural de Sant Cugat. Al final dels actes religiosos, l'alcalde de Sant Cugat ha rebut l'organització i els participants.

Els santcugatencs han demostrat que la tradició de Sant Antoni Abat, patró dels animals domèstics, continua molt arrelada al municipi. Milers de persones han seguit la cavalcada pel centre de la ciutat i han portat a beneir els seus animals de companyia.

Aquestes són algunes de les impressions dels participants, que han desafiat la pluja per poder continuar amb la tradició.

Santcugatencs

Cada any venim per beneir el gos. / No m'esperava que hi hagués tanta gent. / Les tradicions s'han de mantenir, són maques.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Després de la tradicional cavalcada dels Tres Tombs i de la benedicció, l'alcalde ha rebut la comitiva, que enguany ha estat encapçalada pels membres del Rotary Club com a banderers de Sant Antoni.