Infractors de trànsit faran serveis a la comunitat a les estacions dels FGC

Els penats informaran i ajudaran els usuaris

Societat

Publicat el 28/gen/10 per Jaume Blanche

Les parades de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Sant Cugat se sumen a les infraestructures que acolliran condemnats a treballs a la comunitat per infraccions de trànsit. La iniciativa respon a l'acord que ha firmat la companyia ferroviària amb el departament de Justícia, que permetrà als penats fer tasques auxiliars per informar i ajudar els usuaris als vestíbuls i andanes.

Després d'aquest acord, firmat entre el president dels FGC, Joan Torres, i la consellera de Justícia, Montserrat Tura, les persones condemnades per infraccions de trànsit podran complir la seva condemna fent serveis d'utilitat pública als ferrocarrils. Cada penat que treballi a les andanes i vestíbuls de les parades tindrà assignat un delegat d'execució de mesures que supervisarà i controlarà que compleixi amb la seva condemna.

El director general d'execució penal i justícia juvenil del departament de Justícia, Jordi Samsó, ha explicat a Cugat.cat quines tasques realitzaran els penats.

Jordi Samsó

Netejaran elements estranys de la via, faran tasques d'informació als usuaris i detecció de desperfectes del mobiliari urbà.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Més de 13.000 persones a l'any estan realitzant treballs a la comunitat per diversos delictes a la demarcació de Barcelona. Samsó ha explicat quins beneficis reben fent treballs socials en comptes d'anar a la presó.

Jordi Samsó

Són casos en què la presó no resoldria el problema, sinó que l'acabaria complicant més.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




En dos anys, el nombre de demandes per aconseguir que els penats compleixin les condemnes amb treballs a la comunitat s'ha multiplicat per cinc, passant de 2.471 peticions al 2007 a les 13.000 d'enguany.