L'ONG 180 Graus, amb seu a Sant Cugat, recapta 8.000 euros per Haití

L'ONG 180 graus ha enviat aigua, medicaments i aliments en llauna als damnificats d'Haití

Societat

Publicat el 4/feb/10 per Nuria Alcala

L'ONG local 180 graus, encarregada de dur a terme projectes educatius a la República Dominicana, ha recaptat 8.000 euros per portar aigua, medicaments i aliments en llauna als damnificats pel terratrèmol d'Haití. L'organització ha viatjat a Port-au-Prince durant una setmana per controlar l'arribada de l'ajut. L'entitat ha rebut 600 euros de les comunitats agrícoles dominicanes de Guaymate, on la meitat de la població és d'origen haitià, i donacions de la nostra ciutat i de l'estat de Nova York, entre altres.

El president de l'ONG 180 graus, Guillermo Aramburo, ha explicat en una entrevista a Cugat.cat el desenvolupament de la campanya de recaptació a la República Dominicana.

Guillermo Aramburo

La ràdio pública de Guaymate va organitzar una marató de recaptació de diners.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Una comitiva de 180 graus s'ha desplaçat durant vuit dies a Haití amb l'objectiu de controlar l'arribada de l'ajut als damnificats del terratrèmol. Organitzacions jesuïtes que treballen a la zona han col·laborat amb l'associació santcugatenca en les tasques de distribució de l'aigua, els medicaments i els aliments entre la població haitiana.

Aramburo explica l'organització de l'ajut humanitari a Haití.

Guillermo Aramburo

Hi havia una persona que s'encarregava de comprovar que es lliuressin les ajudes i un altre s'encarregava de mantenir la higiene a la zona.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'associació ha comptat amb el suport de Metge Sense Fronteres (MSF), Unicef i l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID). L'ONG local estudia ara engegar una nova campanya conjuntament amb les agrupacions civils haitianes per enviar material d'acampada a les zones més afectades.