L'estudi informatiu del TramVallès ha d'incloure la connexió amb Sant Cugat, segons la plataforma

Esquema de xarxa proposat per la plataforma

Societat

Publicat el 20/feb/10 per Anna Bernadó

La Plataforma pel TramVallès demana a la Generalitat que inclogui a l'estudi informatiu i d'impacte ambiental de la infraestructura la connexió amb la nostra ciutat, Rubí i les dues cocapitals de la comarca. L'entitat considera positiu que Gisa comenci a licitar el document del sistema ferroviari entre Montcada i Reixac, Ripollet, Cerdanyola i la Universitat Autònoma (UAB), però reclama més ambició al govern i que inclogui Badia i Barberà del Vallès a la primera fase del projecte.

La plataforma, de la qual formen part les associacions Adenc i Via Vallès, assegura que entén que el TramVallès pot inaugurar-se per fases, però considera que l'estudi informatiu i d'impacte ambiental hauria d'incloure les deu ciutats vallesanes. A més, l'entitat és partidària que la primera fase del projecte inclogui també Badia del Vallès i Barberà del Vallès. Aquest tram, segons l'entitat, hauria de ser una realitat en cinc anys i per això demana a la Generalitat l'acceleració dels treballs per la seva definició i posada en marxa.

La resta de la xarxa del TramVallès, és a dir, les connexions amb Sant Cugat, Rubí, Sabadell i Terrassa, hauria d'estar en servei el 2020, segons l'associació.

A més, la plataforma demana que el projecte compti amb participació ciutadana.