Els okupes de la casa del carrer Girona tenen fins dilluns per abandonar l'immoble

Societat

Publicat el 29/mai/03 per Vanesa

Dilluns expira el termini perquè els okupes que s'han instal·lat al número 16 del carrer Girona abandonin l'immoble. Els joves, però, no tenen intenció de marxar i continuen endavant amb la seva oficina 'alternativa' d'habitatge. Segons els esquaters, la ciutat és plena de pisos buits sense ocupar, mentre els joves han de marxar de la ciutat per trobar un habitatge digne.

Els joves estan instal·lats en aquesta casa del carrer Girona des del passat dijous quan després d'una marxa de protesta per reclamar més habitatge públic van decidir ocupar aquest immoble que estava desocupat des de 5 feia anys.

En aquest edifici han muntat 'simbòlicament' una Oficina d'Habitatge des d'on pretenen fer un cens de totes les vivendes desocupades de la ciutat com a mostra de protesta:

Nestor

A Sant Cugat la gent no pot accedir a un habitatge digne


Durant aquesta setmana han organitzat diverses activitats com ara cine-fòrum, tallers, han plantat fins i tot un hort i han acondicionat moltes de les estances que estaven malmeses i en un estat de deixadesa. Els joves asseguren que fins que els facin fora continuaran organitzant activitats per posar de manifest l'especulació que, asseguren, s'està produint amb els pisos buits de la ciutat:

Nestor

Aquesta ocupació és una denúncia a l'especulació que ha patit aquesta casa


Des que es van instal·lar, dos agents de la Policia Local fan guàrdia dia i nit a la porta. S'espera que a partir de dilluns es pugui fer efectiva l'ordre de desallotjament de la casa propietat de la promotora Fincas Alcaraz.