Sant Cugat comença a retirar les restes de la nevada per prevenir els incendis

Les tasques comporten l'ús de maquinària forestal

Societat

Publicat el 19/mar/10 per Anna Bernadó

Sant Cugat ha començat les tasques de retirada i trituració dels arbres caiguts per la nevada de la setmana passada. Les brigades de l'Ajuntament centren els seus esforços en les franges de seguretat de les urbanitzacions, districtes i camins de la xarxa bàsica de prevenció forestal. L'objectiu és que les restes de branques deixin de constituir un risc d'incendi, sobretot de cara a l'estiu.

El temporal de neu de la setmana passada va afectar un 30% de la massa forestal del Parc de Collserola. Tot i que els efectes no són comparables als de la ventada de fa un any, hi ha moltes braques que han quedat penjant.

Les brigades municipals estan treballant per obrir pas als camins que han quedat impracticables pels vehicles d'emergència, com, per exemple, el de Sant Medir, molt afectat per la caiguda d'arbres. Les tasques de retirada duraran dies i, per aquest motiu, l'Ajuntament i el Consorci del Parc de Collserola recomanen als ciutadans que evitin passejar pels camins de la zona pel risc de l'ús de maquinària forestal i per les branques esqueixades que pengen dels arbres.

La tinenta d'alcalde de Medi Ambient i Mobilitat, Marta Subirà, explica a Cugat.cat que els treballs de neteja s'estan fent amb recursos de l'Ajuntament.

marta subirà

Aquests treballs s'estan duent a terme amb recursos municipals tant materials com a nivell de personal. S'estan finançant amb el pressupost de l'Ajuntament.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els treballs de les brigades municipals compten amb la col·laboració del Grup d'intervenció de l'Associació de Defensa Forestal (ADF) de la ciutat i dels Bombers de la Generalitat, sota la direcció tècnica de l'Ajuntament i del Consorci del Parc de Collserola. Aquest últim ens ha explicat que l'endreça del parc doblarà el pressupost previst inicialment per als treballs de manteniment de les franges per la temporada de prevenció d'incendis.

El departament de Medi Ambient del govern ha destinat dues brigades i el departament de Justícia tres més per retirar les restes a la zona de Barcelona. Els treballs d'aquests cinc equips s'han de distribuir entre Collserola, el Berguedà, Gelida i Tordera.

El Consorci ha demanat ajuts a la Generalitat i que doni sortida als excedents de fusta de la nevada i la ventada. L'alcalde, Lluís Recoder, de la seva banda, també ha demanat ajudes del govern als ajuntaments afectats pel temporal.