Una fotografia de l'Índia guanya la 12a edició del concurs TOT Fotoportada

Societat

Publicat el 23/mar/10 per Adria Claramunt / Irene Campmany

Anna Giralt és la guanyadora de la 12a edició del Tot Fotoportada amb la fotografia 'Corrent cap al futur', feta a l'Índia l'estiu passat. La premiada ha rebut un xec de la botiga Milar Tobella valorat en 500 euros i una escultura de l'artista santcugatenc Pep Codó. A més, la seva fotografia apareixerà a la portada de la propera edició del TOT. En total s'han lliurat 21 premis entre les 1.000 imatges presentades al concurs, que han doblat la participació de l'any anterior. Els organitzadors atribueixen aquest augment de participació a què aquest any les fotografies s'han pogut enviar per correu electrònic. L'alcalde, Lluís Recoder, ha inaugurat la mostra de les fotografies que han participat al certamen i que es poden veure a la Casa de Cultura fins a l'abril.

El concurs, organitzat per la publicació local TOT Sant Cugat, ha lliurat 7.000 euros en premis i ha superat les expectatives dels organitzadors.

El director del TOT, Josep Maria Vallès, ha valorat l'alta participació de l'edició d'enguany. Són declaracions a Cugat.cat.

Josep Maria Vallès

La valoració és fantàstica. Enguany celebrem els nostres 25 anys i crec que és un èxit que s'hagi doblat la participació del concurs

Your browser doesn’t support HTML5 audio





La guanyadora del primer premi, Anna Giralt, explica el moment en què va captar la instantània.

Anna Giralt

Estàvem al sud de l'Índia, vaig veure un grup de dones que corrien prop d'un llac i vaig fer la fotografia.

Your browser doesn’t support HTML5 audio






Una de les novetats d'enguany ha estat la composició del jurat, format per 11 fotògrafs professionals que han estat els encarregats de decidir els guanyadors dels premis. El miler de fotografies que han participat en el concurs es poden veure a la sala d'exposicions de la Casa de Cultura fins el 10 d'abril. Enguany, coincidint amb els 25 anys del TOT, la publicació farà entrega del seu arxiu fotogràfic, que consta de 70.000 imatges, a la ciutat.