S'inicia una campanya de recollida de signatures per conservar els pous del carrer dels Pous

Societat

Publicat el 25/jun/03 per Vanesa

Veïns i comerciants dels voltants de la plaça Lluís Millet han iniciat una recollida de signatures per demanar que els pous que es conserven al carrer dels Pous es mantinguin dempeus i no es tirin a terra a causa de les obres de remodelació de la plaça de l'estació. Segons els organitzadors d'aquesta mobilització ciutadana, es tracta de l'últim vestigi que rememora el passat agrícola de Sant Cugat.

El projecte de remodelació de la Plaça Lluís Millet i la vianantització del tram comprés fins la Plaça del Doctor Galtés preveu enderrocar els tres pous que s'han conservat fins avui en el carrer que connecta el passatge de Sant Antoni amb el carrer Valldoreix. Els veïns d'aquesta zona demanen que es conservin o bé que es traslladin però que, en cap cas, es demoleixin, tal i com explica un dels impulsors de la iniciativa Toni Dalmau:

Toni Dalmau

Hi ha previst arreglar una mica la plaça, amb la qual cosa hauran de treure els pous


Segons aquests veïns, es tracta d'un dels últims elements del passat agrícola de Sant Cugat. Dalmau considera que s'haurien de conservar com ha fet Terrassa i Sabadell amb les xemeneies del seu passat vinculat al tèxtil.

Toni Dalmau

Els pous són els darrers elements que queden dels camps de pagès que hi havia als voltants de l'estació


Les signatures s'adjuntaran amb una instància a l'Ajuntament perquè es replantegi la decisió de tirar a terra els pous.