Sant Cugat Empresarial aplaudeix l'activació de la renovació dels membres del TC

Logotip de l'associació

Societat

Publicat el 25/mai/10 per Jaume Blanche

L'Associació Sant Cugat Empresarial aplaudeix, a falta de saber com es concreta, l'actitud de PP i PSOE que pot significar l'inici de la renovació dels membres del Tribunal Constitucional (TC). L'agrupació empresarial dóna suport a la resolució aprovada pel Parlament de Catalunya el passat 29 d'abril, on es defensava la constitucionalitat de l'Estatut i es demanava renovació dels membres del TC amb mandat caducat. En aquest sentit, l'associació està d'acord amb la petició del Parlament de proclamar incompetent el tribunal per pronunciar-se sobre l'Estatut.

Aquest dilluns al matí el president de la Generalitat, José Montilla, ha comparegut al Senat per exposar la resolució aprovada pel Parlament i on ha criticat la paràlisi en la renovació del membres del TC. Els dos grans partits espanyols, PSOE i PP, han explicat que afrontaran properament aquesta renovació.

El president de l'entitat, Frederic Boix, ha explicat que veu bé que s'hagi decidit afrontar la renovació del TC.

Frederic Boix

Pensem que és un bon pas que s'hagi decidit afrontar el tema per substituir els membres del Tribunal Constitucional.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Boix ha aclarit però que cal saber com acaba tot per poder-ho valorar correctament.

Boix creu que la situació actual del Tribunal Constitucional 'no es pot entendre' i que cal no trencar els pactes establerts.

Frederic Boix

El que cal des de l'Associació d'Empresaris és seguir demanant el compliment de les lleis i el respecte als pactes establerts.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




L'Associació Sant Cugat Empresarial considera així que les institucions han d'actuar amb respecte als pactes, sobretot quan tenen la legitimitat democràtica de la població.