El projecte 'Low3', un prototip de casa sostenible de l'ETSAV, guanya el Solar Decathlon

El projecte de l'ETSAV

Societat

Publicat el 22/jun/10 per Marc Texidó

El prototip de casa 'Low3', construïda amb materials reciclats i que utilitza només energia solar i fotovoltaica dissenyada per l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV), ha guanyat el concurs internacional Solar Decathlon Europe 2010. El jurat del concurs, que s'ha celebrat a Madrid, ha valorat la qualitat del disseny tècnic, l'aplicació d'estratègies bioclimàtiques, la integració de sistemes tecnològics i la coherència i flexibilitat dels seus espais. Al concurs hi han participat 17 projectes més d'arreu del món.

'Low3' és un habitatge bioclimàtic basat en un baix consum energètic, baix impacte ambiental durant el seu cicle de vida i baix cost dels sistemes constructius. El director tècnic del projecte, Torsten Masseck, va destacar en una entrevista a Cugat.cat algunes de les característiques tècniques que ofereix l'habitatge de l'ETSAV.

Torsten Masseck

Utilitzem sistemes fotovoltàics al sostre i podem també captar energia solar passiva a l'hivern, entre d'altres.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Per garantir l'autosuficiència energètica, integra tecnologia fotovoltaica i sistemes solars tècnics. A més, utilitza materials sostenibles de baix cost, renovables i eficaços per tancar al màxim els cicles de materials i de l'aigua.