El Vallès Occidental entra en fase de risc d'incendis moderat

Mapa del risc d'incendis

Societat

Publicat el 1/jul/10 per Miquel Herrada

La comarca del Vallès Occidental ha entrat aquest dijous en fase de risc d'incendis moderat, segons ha informat el Servei de Prevenció d'Incendis del departament de Medi Ambient de la Generalitat. A més, set comarques catalanes tenen ja un alt risc, entre les quals hi ha el Baix Ebre, el Segrià i el Gironès.

La campanya de prevenció d'incendis dels Bombers va arrencar el 15 de juny amb els accessos a Collserola nets per poder garantir una bona extinció dels possibles focs. El dispositiu especial activat és similar al d'anys anteriors, amb una dotació d'estiu ubicada al Parc de Collserola, entre sis i set dotacions al parc de Bombers de Rubí-Sant Cugat i la incorporació de diversos peons forestals. El cos fa una crida als santcugatencs perquè extremin les precaucions durant les revetlles i evitin encendre artefactes pirotècnics a prop de zones de vegetació.

En un ban publicat al juny, l'alcalde va recordar que els santcugatencs no poden fer foc en terrenys forestals ni a les franges de 500 metres que els envolten fins el 15 d'octubre.