Ofensiva de CCOO contra la reducció de sou dels treballadors municipals

Els treballadors de l'Ajuntament durant la vaga convocada contra la retallada

Societat

Publicat el 14/jul/10 per Marc Sala

La secció sindical de CCOO a l'Ajuntament ha presentat un recurs de reposició en contra de la reducció de sou als treballadors municipals aprovada al ple de juny en compliment d'un decret del govern espanyol. El sindicat, que ha presentat el mateix recurs a tots els consistoris on té representació, també ha recorregut el decret al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i al Suprem perquè el considera 'inconstitucional'.

El recurs planteja la inconstitucionalitat d'una mesura que no ha tingut en compte la negociació col·lectiva reconeguda per la Constitució espanyola en cas de reducció de sous dels treballadors de la funció pública.

El secretari general de CCOO a l'Ajuntament, Pepe García, ha explicat a Cugat.cat els arguments en què es basa el recurs.

Pepe García

L'Estatut del Treballador i l'Estatut del Funcionari Públic diu que qualsevol afectació al treballador ha de ser negociada.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




La sessió plenària del juny va aprovar una reducció del 5% del sou dels treballadors municipals en compliment del decret aprovat pel govern espanyol per fer front al dèficit públic. La mesura va comptar amb els vots de l'equip de govern, que malgrat això va dir criticar la reducció salarial, i del PSC. ERC es va abstenir i ICV-EUiA va votar-hi en contra.