Tres detinguts a Sant Cugat durant una operació per desarticular una xarxa de tràfic de drogues

Els quatre cotxes i els farcells de droga requisats en el marc de la operació / Font: ACN

Societat

Publicat el 12/ago/10 per Anna Bernadó / Acn

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat simultàniament dos grups de delinqüents actius, un dels quals feia robatoris amb força a domicilis i el segon dedicat tràfic de drogues. El cos policial ha detingut tres lladres quan intentaven entrar en una casa de Sant Cugat, sis més vinculats a robatoris a Corbera del Llobregat i a Hostalets de Pierola, i quatre persones vinculades al tràfic d'estupefaents. La banda introduïa 1.200 quilos d'haixix cada mes a Catalunya procedent del Marroc per carretera des del municipi gadità de Sanlúcar de Barrameda i tenia uns beneficis estimats de 20 milions d'euros anuals.

Els Mossos d'Esquadra van començar les investigacions l'abril passat arran de diverses denúncies de robatoris a Corbera de Llobregat. En el transcurs de la investigació, la policia va descobrir que un dels integrants de la xarxa feia també de transportista per una altra xarxa delictiva dedicada al narcotràfic. Aquest segon grup, segons els Mossos, recollia a Sanlúcar de Barrameda, a Cadis, haixix provinent del Marroc i el duia per carretera fins al Baix Llobregat. Allà s'emmagatzemava i després es dividia, una part per a Itàlia i una altra per a Catalunya, principalment a l'àrea metropolitana de Barcelona. Hi havia transport cada 15 dies, i en cada viatge es traslladaven 600 quilos d'haixix en 20 paquets.

Divendres de la setmana passada es va detenir in fraganti al nostre municipi els tres presumptes integrants del grup especialitzat en robatoris a domicilis. L'endemà, els Mossos van interceptar a l'autopista C-32, a l'altura de Vilanova i la Geltrú (Garraf), un dels vehicles amb 600 quilos d'haixix, que hauria assolit un valor de prop de tres milions d'euros al mercat negre. Poques hores després, un ampli dispositiu policial detenia la resta d'integrants de la caravana delictiva.

La xarxa introduïa cada dues setmanes 600 quilos de droga, dividits en 20 paquets. A través del negoci, el grup obtenia uns beneficis anuals de 20 milions d'euros. En total, s'han detingut set persones d'entre 31 i 40 anys. L'operació dels Mossos continua oberta i no es descarten noves detencions.