L'Hospital General assumeix fins a vuit ingressos diaris provinents de la sanitat pública

L'HGC col·labora amb els hospitals de la comarca per descongestionar la sanitat pública

Societat

Publicat el 26/ago/10 per Núria Juanico

El Capio Hospital General de Catalunya (HGC) assumeix prop de vuit ingressos diaris per descongestionar el col·lapse dels hospitals públics de la comarca. L'HGC ofereix quiròfans i llits als malalts provinents del Parc Taulí de Sabadell, l'Hospital de Granollers i l'Hospital de Mollet del Vallès. Aquestes ajudes, que són fruit d'un conveni entre els hospitals de la comarca, no suposen un problema per a l'HGC i serveixen per cobrir la demanda en les èpoques de més activitat.

L'HGC dóna servei a les àrees de cirurgia cardíaca, radioteràpia i activitat dermodinàmica, i ofereix llits i quiròfans als pacients provinents de la sanitat pública per descongestionar els hospitals de Sabadell, Granollers i Mollet del Vallès. El flux de demanda oscil·la durant l'any i l'HGC actua sobretot a l'hivern, quan hi ha més demanda sanitària, i en moments ocasionals com, per exemple, les èpoques de grip.

El director del centre, Xavier Mate, ha explicat en declaracions a Cugat.cat que l'hospital juga un paper col·laborador i que això no suposa un problema per al centre. Segons Mate, aquest acord reforça el treball conjunt de l'HGC amb els diferents hospitals de la comarca i aporta qualitat al centre.

Xavier Mate

Estem passant de les 2.000 altes de col·laboració als serveis d'urgències del Parc Taulí i Granollers. L'HGC col·labora en èpoques de saturació.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'HGC es va oferir en el seu moment a acollir el futur hospital de referència de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal, que finalment es construirà a Rubí. Tot i això, l'HGC es mostra disposat a col·laborar amb el nou centre i a oferir els serveis necessaris per satisfer la sanitat pública de la zona.