L'Ajuntament elimina el transport d'activitats escolars complementàries per falta de pressupost

Dos centres suspenen els cursets de natació per la supressió del finançament del transport

Societat

Publicat el 18/set/10 per Cristina Solias

L'Ajuntament ha suspès el finançament del transport de les activitats del Pla de Dinamització de les escoles públiques perquè és un servei que 'no afecta la qualitat de l'educació dels infants i és la mesura més assequible pels pares i mares'. Així ho ha argumentat la regidora d'Educació, Esther Salat, que ha atribuït la tisorada a la disminució dràstica dels ingressos que ha patit el consistori. La coordinadora de les AMPA de Sant Cugat, Patrícia Recolons, ha criticat la mesura, però s'ha mostrat prudent a l'espera de la reunió que tindrà amb l'alcalde el 20 d'octubre.

La regidora d'Educació, Esther Salat, argumenta per què han suprimit l'activitat i anuncia que els pares que no es puguin fer càrrec de la despesa rebran subvencions.

Esther Salat

Tenim una borsa per ajudar les famílies que no ho puguin afrontar. Hem retallat el transport perquè és més assequible que el cost de l'activitat, que el mantenim.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




A més, Salat ha destacat les alternatives que han engegat algunes AMPA d'utilitzar el transport públic pel desplaçament dels infants a les activitats i ha lamentat que les escoles Collserola i Catalunya hagin suprimit el servei de natació. L'àrea d'Educació també ha fet referència a la inversió de 500.000 euros que ha fet en infraestructures educatives per aquest curs.

De la seva banda, la coordinadora de les AMPA de Sant Cugat, Patrícia Recolons, ha confirmat que prendran mesures al respecte i que traçaran la línia a seguir amb una reunió de totes les AMPA abans de la cita amb l'alcalde. Són declaracions a Cugat.cat.

Patrícia Recolons

Ens reunirem totes les AMPA per veure quines mesures prenem. No ens podem quedar de braços creuats.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El transport que ha perdut el finançament local és el que afecta les activitats escolars no obligatòries i promogudes pel Pla de Dinamització. Aquest programa recull un llistat d'activitats que ofereix l'Ajuntament a les escoles com els programes d'educació viària, programacions al Teatre-Auditori i els cursets de natació, entre d'altres.