Els castells, Patrimoni Immaterial de la Humanitat

Els castells, Patrimoni Immaterial de la Humanitat

Societat

Publicat el 16/nov/10 per Josep Gimeno / Raquel Ligero

Els castells ja són Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Ho ha decidit el comitè de patrimoni de la Unesco, reunit a Kènia. Castellers de Sant Cugat, que s'ha reunit a la seu de l'entitat per seguir el nomenament, s'ha felicitat per la decisió. Una altra tradició dels Països Catalans, el Cant de la Sibil·la de Mallorca, i la dieta mediterrània també han rebut aquesta consideració.

La Unesco destaca que els castells 'són percebuts pels catalans com a part integrant de la seva identitat cultural' i proporcionen 'un sentit de continuïtat, cohesió social i solidaritat'. El cap de colla dels castellers de Sant Cugat, Èric Bellmunt, ha destacat la importància de l'esdeveniment. Són declaracions a Cugat.cat.

Èric Bellmunt

És un fet molt important i dóna molt de nom al món casteller. Això demostra que es fa amb seny i que les coses es fan ben fetes al país.

Your browser doesn’t support HTML5 audio












Per defensar la candidatura dels castells, s'ha desplaçat a Nairobi una delegació catalana encapçalada pel president de Parlament de Catalunya, Ernest Benach, i el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras.

El Grup d'Acció Valencianista, una entitat blavera, ha intentat boicotejar la declaració denunciant la implicació de menors en la cultura castellera.