Més retards a Renfe per una protesta laboral

Estació de Renfe de Sant Cugat

Societat

Publicat el 24/gen/11 per Anna Gonzalez

El servei de rodalies de Renfe funciona de manera irregular i acumula retards de 60 minuts de mitjana a totes les seves línies, incloent la R7 que dóna servei a Sant Cugat, per una protesta laboral. Tot i que l'empresa pública ha solucionat la incidència d'aquest matí, el servei encara no funciona amb normalitat a causa de l'absència d'alguns maquinistes que no s'han presentat al lloc de feina, segons ha confirmat a Cugat.cat la companyia. Els sindicats ho neguen i asseguren que els retards són a causa d'una nova planificació laboral.

Renfe ha confirmat que la incidència al tram de Montcada Bifurcació-Cerdanyola està solucionada i que el servei funcionaria amb normalitat si no fos per la protesta laboral.

La companyia manté que alguns dels maquinistes no s'han presentat als trens que tenien previstos i que això causa retards a totes les línies. Segons Renfe, la protesta derivada del horari laboral no s'ha comunicat a l'empresa. Els sindicats es queixen de la modificació dels horaris de descans dels maquinistes aplicats des de diumenge a la nit.

Tot i així, Renfe ha assegurat en un comunicat que l'horari laboral ha estat pactat i aprovat, així com avalat pel ministeri de Foment i que per tant el treballador que no compleixi amb el seu horari se li obrirà un expedient informatiu.