La Generalitat atura la construcció del futur hospital de referència de la zona

El conseller Boi Ruiz

Societat

Publicat el 24/gen/11 per Raquel Ligero

El conseller de Salut, Boi Ruiz, anuncia que no es construiran nous hospitals ja que s'ajornaran o es replantejaran els projectes que estaven previstos. D'aquesta manera es vol fer front a la retallada del departament, que el govern de la Generalitat xifra en 850 milions d'euros per aquest 2011. L'Hospital Vicente Ferrer, que hauria de donar servei a Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal, entra dins d'aquesta mesura de contenció econòmica.

El futur hospital de referència per a Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal és un dels projectes que el departament de Salut replantejarà o ajornarà per fer front a la situació econòmica de la Generalitat. Són declaracions a 'Els matins de TV3' del conseller de Salut, Boi Ruiz.

Boi Ruiz

No sé si s'han de construir més hospitals o no. El que és cert és que no se'n poden construir més. S'ha revisar i ajornar el plantejament de nous hospitals.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La vicepresidenta del govern es va mostrar partidària de la possibilitat de situar l'hospital de referència de la zona a les instal·lacions del Capio Hospital General de Catalunya (HGC), en una visita a Sant Cugat. En aquest sentit, l'alcaldessa, Mercè Conesa, també va plantejar una col·laboració público-privada amb l'hospital santcugatenc com a alternativa a la construcció de nous equipaments.

El departament de Salut és una de les conselleries que patirà xifres més altes pel que fa a la retallada que ha anunciat el govern d'Artur Mas.