Una exposició de fotografies recull el 'modus vivendi' del campament sahrauí de Dajla

Campament sahrauí

Societat

Publicat el 5/feb/11 per Irene Campmany

'Entre la CEEL i la Sorra' és la mostra fotogràfica que il·lustra, des d'aquest divendres, el viatge de 25 joves santcugatencs als campaments de refugiats sahrauís de Tinduf, a Algèria. L'exposició, organitzada per la Coordinadora d'Entitats d'Educació en el Lleure (CEEL), vol donar veu als sahrauís del camp de refugiats de Dajla i mostrar als santcugatencs com viu la població local. L'exposició es pot veure al Casal de Joves TorreBlanca des d'aquest divendres.

L'exposició barreja fotografies en blanc i negre, que mostren la vida al campament, i altres imatges en color que plasmen l'intercanvi entre els joves santcugatencs i els infants sahrauís.

Una de les membres de la CEEL, Laura Menéndez, explica el seus records del viatge als camps i el que els va motivar a fer l'exposició fotogràfica. Són declaracions a Cugat.cat.

Laura Menéndez

Vam conèixer en primera persona la situació de la població local i això ens ha ajudat a veure que cal seguir lluitant a favor del poble sahrauí.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Els dos activistes santcugatencs que fa uns mesos van ser testimonis del desmantellament del campament Gdeim Izik, prop d'Al-Aaiun, Isabel Terraza i Antonio Velázquez, han assistit a la inauguració, on han explicat la seva experiència sobre el terreny. A més, han detallat les accions pacífiques que duen a terme a través de l'associació Resistencia Saharaui.

Terraza valora molt positivament l'empenta dels joves santcugatencs que van viatjar al camp sahrauí d'Argèlia.

Isabel Terraza

Em sembla molt productiu per Sant Cugat perquè aquest tipus d'actes ajuden a difondre la causa justa del poble sahrauí.

Your browser doesn’t support HTML5 audio






Durant la presentació s'ha projectat un vídeo on els joves de la ciutat explicaven les seves vicències al llarg del viatge.