Cinc anys informant des del carrer Plana de l'Hospital

Redacció de Cugat.cat

Societat

Publicat el 22/feb/11 per Redacció

Avui fa cinc anys que Cugat.cat, aleshores Ràdio Sant Cugat, es traslladava a les instal·lacions del carrer Plana de l'Hospital. Aquesta ubicació ha estat l'escenari de l'evolució d'emissora de ràdio a grup de comunicació multimèdia i multiplataforma. Les xifres de l'Oficina de Justificació de la Difusió (OJD) consoliden Cugat.cat com el primer diari electrònic d'informació local en català amb més usuaris únics. Coneix com és el dia a dia del grup de comunicació santcugatenc a través del reportatge 'Els 360º de Cugat.cat'

El 1982 arrancava el projecte de Ràdio Sant Cugat als estudis del carrer de Sant Jordi emetent aleshores des del 91.7 de l'FM. El 1989 passava a ser una emissora de titularitat pública. El 2006 té lloc el trasllat a les actuals instal·lacions. Aquest va ser el primer pas de l'evolució del mitjà a través de les noves tecnologies que desemboca en els tres braços del grup: Cugat diari, Cugat ràdio i Cugat tv.

La directora de Cugat.cat, Mònica Lablanca, ha explicat que el trasllat era el primer pas cap a la transformació.

Mònica Lablanca

El decidir el canvi sabíem cap a on volíem anar però era una aventura, tot era molt desèrtic.

Your browser doesn’t support HTML5 audio






Lablanca explica per on passa el present i el futur de Cugat.cat.

Mónica Lablanca

Volem fer arribar els nostres continguts pel major nombre de canals possibles. Ja som als dispositius mòbils i arribarem als televisors.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





Segons la darrera onada de l'Oficina de Justificació de la Difusió (OJD), Cugat.cat és el mitjà d'àmbit local en català amb més usuaris únics, amb un total de 22.736, una xifra només superada per webs d'àmbits comarcal, nacional i estatal.