La primera dècada de 'Pedra i Sang' reuneix els seus actors més emblemàtics

Societat

Publicat el 20/feb/11 per Irene Campmany

Els Amics de Pedra i Sang han celebrat un dinar commemoratiu per festejar els deu anys de representació de l'obra a la ciutat. La cita ha aplegat els actors i col·laboradors de l'espectacle al llarg d'aquesta dècada i s'han lliurat distincions als membres més destacats. També hi ha hagut un record especial pels tres actors emblemàtics que abandonen l'obra; Joan Fàbregas, Jaume Pla i Joan Berlanga. L'acte ha tingut lloc a l'Hotel Qgat.

El dinar forma part de la programació de celebració del 10è aniversari de 'Pedra i Sang', que fins ara ha comptat amb una edició especial del Camí de Justícia, la presentació del conte infantil de l'obra i un cicle de cinema.

L'humor ha estat el protagonista de la cita i el conductor entre els diferents premis que s'han lliurat als assistents. Entre els convidats, hi han assistit els actors més emblemàtics, però, també les noves generacions d'intèrprets.

La directora teatral de l'obra, Dolors Vilarasau, fa un balanç del muntatge al llarg d'aquests deu anys. Són declaracions a Cugat.cat.

Dolors Vilarasau

D'aquests deu anys m'emporto el contacte amb la gent i la companyia dels Amics de Pedra i Sang per Nadal.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Vilarasau ha afegit que la marxa de tres dels actors cabdals de l'obra; com són Joan Fàbregas, Jaume Pla i Joan Berlanga; és 'una gran pèrdua', però que aquest canvi servirà per donar pas a les noves generacions. A més, de cara a les properes representacions hi haurà canvis en l'argument i en el vestuari. Precisament, els tres actors han fet una valoració del seu pas per 'Pedra i Sang'.

Actors 'Pedra i Sang'

He disfrutat molt, a mi el teatre m'agrada molt./ He passat deu anys molt plens i he fet molts amics./ L'experiència per a mi ha estat molt positiva com a actor i com a persona.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





La regidora d'Educació i Joventut, Esther Salat, ha assistit a l'acte i ha destacat la importància de 'Pedra i Sang' per a Sant Cugat i la implicació dels Amics de Pedra i Sang amb les activitats de la ciutat.