Novetats literàries de Sant Jordi amb segell santcugatenc

Escriptors santcuagatencs invadeixen les parades i llibreries per Sant Jordi

Societat

Publicat el 21/abr/11 per Àgata Guinó

La santcugatenca Marta Pessarodona amb 'França 1939. La cultura catalana a l'exili' i 'L'exili violeta' és una de les escriptores locals que aporta més obres a les llibreries aquest Sant Jordi. Victor Alexandre també presenta nou llibre per la diada d'enguany, 'Cor de Brau'. La política també envairà els carrers per Sant Jordi amb 'La política que ve' escrit per l'exalcalde i actual conseller de la Generalitat, Lluís Recoder, i el tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly.

L'esport també formarà part aquest any del Sant Jordi amb 'Parlant clar', l'obra que ha escrit l'excandidat a la presidència del Barça Agustí Benedito. El periodista santcugatenc Albert Turró presenta 'El tercer tiempo', un passeig per la història del rugby. El bàsquet també hi serà present, amb el llibre del periodista esportiu Jordi Robirosa 'Basquetmania. 25 anys viatjant amb el bàsquet català i europeu'.

La música també tindrà protagonisme amb diverses versions. La musicòloga resident a Sant Cugat Anna Costal apropa als ciutadans les peces catalanes més populars amb 'Cançons que cal saber'. D'altra banda, el músic i president de l'associació santcugatenca 'Salut i Música', Raül Arqueros, ofereix una obra sobre musicoteràpia titulada 'Introducción a la musicoterapia y a la música en pedagogia'.

El guanyador de la 31a edició del premi Carles Rahola d'assaig, Sam Abrams, també estarà present per Sant Jordi amb l'obra 'Llegir Maragall ara'.

La solidaritat santcugatenca també irromp en forma de llibre per Sant Jordi amb 'Construint Ponts', que explica els projectes solidaris en què col·labora l'Ajuntament. 'Pedra i Sang' també tindrà el seu racó, amb el segon volum de la col·lecció 'Contes de Sant Cugat' editat per Profeslo i Amics de Pedra i Sang.