El Dia dels Arxius posa a l'abast ciutadà l'important fons documental que guarda Sant Cugat

Alguns dels documents de l'ANC

Societat

Publicat el 4/jun/11 per Anna González

Més de 200 persones han visitat aquest dissabte l'important fons documental que guarda la nostra ciutat. L'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), ubicat a Sant Cugat, ha obert les seves portes al públic en general amb visites guiades i tallers per celebrar el Dia Internacional dels Arxius. D'aquesta manera, l'equipament ha posat a l'abast dels ciutadans les seves instal·lacions, el funcionament, els documents més significatius de l'arxiu i el fons històric de Sant Cugat, que també es conserva a l'ANC.

Els participants han pogut conèixer de primera mà els documents que s'hi conserven, els dipòsits, les instal·lacions i el funcionament intern. A més d'obrir les portes als ciutadans, l'ANC ha organitzat un taller de restauració, un altre de confecció manual de papers pintats i una visita guiada dirigida als més petits.

La jornada també ha acollit la Diada de la Societat Catalana de Genealogia, Heràldica, Sigil·lografia, Vexil·lologia i Nobiliària. La cita ha comptat amb una exposició, diverses conferències, tallers per als més petits i la presentació de treballs de recerca de socis de l'entitat.