La coordinadora d'AMPA de la ciutat, contrària a la jornada intensiva

Les famílies no veuen clara la jornada intensiva

Societat

Publicat el 14/jun/11 per Marc Sala

La coordinadora local d'Associacions de Mares i Pares (AMPA) és contrària a l'aplicació de la jornada intensiva a secundària, tal com proposen els quatre instituts de la ciutat. La presidenta de l'entitat, Charo Sebastián, considera que l'argument pedagògic no és prou sòlid com per eliminar les hores lectives de la tarda i veu les retallades que pateix el sector com el rerefons d'aquesta iniciativa. La coordinadora tem que aquesta modificació suposi una altra càrrega econòmica per a les famílies.

La proposta dels instituts es basa en l'argument que els alumnes no rendeixen a les tardes i per això aposten per concentrar les hores lectives al matí. Segons la coordinadora, aquesta no és una raó 'de pes'.

Charo Sebastián

No hi ha estudis que demostrin que els nens no rendeixen a la tarda. És una proposta lícita però està relacionada amb les retallades.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



A banda, la presidenta de la coordinadora rebutja les comparacions amb altres comunitats autònomes que segueixen aquest model ja que, segons Sebastián, en alguns casos és el mateix govern autonòmic que es fa càrrec dels costos de les activitats extraescolars.