El Celler Cooperatiu estarà totalment rehabilitat a principis de 2012

El Celler Cooperatiu data de 1921

Societat

Publicat el 12/jun/11 per Damià Bonmatí

Les obres de rehabilitació del Celler Cooperatiu, un dels més destacats patrimonis modernistes de la ciutat, acabaran a principis de l'any vinent. El director del Museu de Sant Cugat, Lluís Campins, ha confirmat la data aquest diumenge en una visita comentada a les instal·lacions construïdes el 1921. El Celler Cooperatiu es convertirà, així, en una subseu del museu municipal que aproparà el passat agrícola santcugatenc i acollirà actes culturals.

El Celler Cooperatiu tindrà els mateixos horaris que el Museu de Sant Cugat, que obre de dimarts a diumenge. Per això, es contractarà una persona més, que s'ubicarà al nou equipament cultural per informar els visitants. La nova subseu estarà enllestida a principis de 2012, gràcies a les obres de rehabilitació que el ministeri de Foment està duent a terme amb un pressupost de 600.000 euros. El director del Museu, Lluís Campins, ha assegurat que s'estan complint els terminis.

Lluís Campins

La previsió és que a principis de 2012 ja s'hauran acabat les obres i es podrà obrir a la ciutadania. S'està complint el calendari, amb una molt bona coordinació.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





El nou celler cooperatiu conservarà una tercera part de l'original, una obra de l'arquitecte modernista Cèsar Martinell que data del 1921. Les noves instal·lacions reproduiran tot el recorregut que seguia el vi, motiu pel qual s'estan reparant les màquines que s'utilitzaven i s'instal·laran de nou les vagonetes que transportaven el most.

Es construirà una torre al capdamunt del Celler, prevista en el projecte inicial de Martinell, però també es convertiran els murs de descàrrega en miradors del recinte i es cobrirà el terra amb paviment de vidre per contemplar el recorregut que seguia el vi.

Per recrear aquell celler de mitjans del segle XX, el Museu ha recorregut al testimoni de santcugatencs com Diego Martínez, que va arribar de Llorca (Múrcia) per treballar com a operari al celler durant tres dècades. A la visita comentada d'aquest diumenge, alguns santcugatencs han recordat aquelles instal·lacions en plena activitat.

Visitants

Els últims tres anys que vam tenir vinya el vam portar al Celler./ Sento gran interès per aquesta instal·lació./ Fa anys va haver-hi concerts aquí i estem contents que es recuperi.

Your browser doesn’t support HTML5 audio






En total, una quarantena de persones han seguit la visita comentada de Lluís Campins, emmarcada en les jornades 'La vinya i el vi a Collserola', i on s'ha pogut tastar el vi de piment, una beguda aromàtica medieval.