La Fundació puntCat veu opcions de negoci en els nous dominis d'Internet

La ciutat de Singapur ha acollit el congrés que ha aprovat aquest canvi històric

Societat

Publicat el 20/jun/11 per Adrià Claramunt

Les ciutats ja tenen la porta oberta a tenir un domini propi. L'ICANN, l'organisme que regula el funcionament d'Internet, ha aprovat la possibilitat d'augmentar els dominis fins ara existents per incloure els de municipis, empreses i organitzacions. La Fundació puntCat, amb seu a Sant Cugat i reguladora del domini .cat, ha explicat que això li obre noves possibilitats de negoci d'assessorament per a nous dominis, tot i que ha remarcat que el seu preu impedirà un accés universal.

El director de la fundació, Jordi Iparraguirre, ha destacat que ciutats com Sant Cugat poden arribar a tenir un domini propi, com .cugat o .santcugat per exemple, però que ho veu difícil pel cost que suposa. Només el dossier inicial de proposta de candidatura té un cost de 185.000 dòlars. Són declaracions a Cugat.cat.

Jordi Iparraguirre

Sant Cugat podria disposar del seu domini però a la pràctica queda fora de lloc.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Iparraguirre ha destacat que la decisió de l'ICANN d'obrir-se a nous dominis, lluny de perjudicar-los per la possible pèrdua de clients que fins ara utilitzen el .cat, els pot ajudar a trobar nous clients a qui assessorar.

Jordi Iparraguirre

Entenc que és una oportunitat de negoci. Els dominis s'han de gestionar i no és fàcil.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





L'ICANN ha aprovat a Singapur, la matinada de diumenge a dilluns, el procediment per accedir a tenir un nou domini. D'aquesta manera, a partir de 2012, qualsevol particular o organització del tipus que sigui podrà, després de superar un llarg procés, obtenir un domini propi.