Condemna unànime a l'intent d'atac a La Guitza i els episodis feixistes al Vallès

Un gran 'No a les agressions feixistes' va presidir la concentració.

Societat

Publicat el 13/oct/03 per Arantza Diez

Al voltant de cent-cinquanta persones s'han concentrat a la Plaça de Barcelona per donar suport al col·lectiu La Guitza, que dimecres passat va patir un atac a la seva seu per part d'uns desconeguts. Guim Pros, membre de l'entitat, ha llegit un manifest de condemna de les agressions de caire feixista que, darrerament, s'estan succeint a diverses poblacions del Vallès.

Amb un 'Diguem no a les agressions feixistes', ha obert Guim Pros, representant de Maulets, el manifest de condemna a l'agressió que el Casal Popular La Guitza va patir dimecres passat, en què uns desconeguts van intentar calar foc al local. Al voltant de 150 persones s'han aplegat a la Plaça de Barcelona per mostrar el seu suport al col·lectiu. Representants d'entitats santcugatenques com l'Esbart o la Federació d'Associacions de Veïns han mostrat la seva solidaritat amb el casal independentista. Moltes altres entitats de la ciutat, però, s'han adherit al manifest llegit per Guim Pros. Ell mateix ens ho explica.

Guim Pros

S'hi han adherit moltes associacions, com el CASC, la XASC, la Federació d'Associació de Veïns, l'Associació de Veïns de Mirasol, el CPC o el Club Muntanyenc


L'atac a la Guitza ha fet que les ja tradicionals Jornades Antifeixistes que organitza cada any Maulets hagin servit per condemnar els episodis de caire feixista que darrerament viu el Vallès. Queralt Simeon, membre de la Guitza, explica que la situació és insostenible.

Queralt Simeon

Tota mena d'associacions s'han unit a nosaltres i això és bo per fer saber al poble que això no pot continuar així ni aquí ni a la comarca ni als Països Catalans


En solidaritat amb La Guitza, Maulets els ha cedit els beneficis de la setena botifarrada contra la Hispanitat, que enguany ha aplegat gairebé cent persones, per finançar els desperfectes provocats per l'atac.

Guim Pros

Arran l'atac a la Guitza, Maulets i aquesta entitat hem fet activitats conjuntes i els hem cedit l'organització de la botifarrada


Les Jornades contra el feixisme havien de concloure amb una pintada d'un mural, però aquesta activitat s'ha posposat per dates encara sense determinar.