Baixa el nombre d'hectàrees cremades a la demarcació de Barcelona respecte anys anteriors

Incendi produït a Can Sant Joan aquest mes de juliol

Societat

Publicat el 8/ago/11 per Judit Fàfila

La superfície total cremada a la demarcació de Barcelona, territori al que pertany Sant Cugat, a la segona quinzena de juliol és la quarta més baixa del decenni, segons l'informe del Pla d'Informació i Vigilància (PVI) contra incendis forestals de la Diputació. Tot i ser dades favorables amb respecte a d'altres anys, cal recordar l'incendi aquest mes de juliol a Can Sant Joan, originat per una guspira d'una torre de mitja tensió.

Un total de 2,9 hectàrees és la superfícies cremada a la demarcació de Barcelona en aquesta segona quinzena de juliol, tal com especifica l'informe del PVI. Així, es converteix en la quarta més baixa del decenni, molt per sota de la mitjana registrada anys anteriors durant aquest mateix període, que va ser de 144,6 hectàrees.

Tot i les xifres, aquest més de juliol Sant Cugat ha petit un incendi a Can Sant Joan, originat per una guspira d'una torre de mitja tensió, segons les primeres investigacions dels Agents Rurals. L'incendi va cremar 7.500 metres quadrats de matolls i arbustos i van intervenir en l'extinció 16 dotacions de Bombers de la Generalitat.