Puigneró: 'Sancionar les administracions per oferir internet sense límit és fer passos enrera'

Les zones wi-fi de la ciutat no es veuran afectades

Societat

Publicat el 15/set/11 per Raquel Ligero

El tinent d'alcalde de Tecnologia, Jordi Puigneró, lamenta que en plena era de la informació una sentència de l'Audiència Nacional sancioni les administracions per prestar Wi-Fi gratuït sense límit. Malgrat tot, recorda que la llei exigeix que els consistoris facin un control d'hores dels usuaris i garanteix que Sant Cugat està dins de la legalitat. D'altra banda, l'àrea de Tecnologia farà consultes a la Comissió del Mercat de Telecomunicacions (CMT) per saber si aquesta resolució judicial afectaria el projecte de Wi-Fi col·lectiu a les noves promocions de lloguer de Promusa per a joves.

La Audiència Nacional ha multat amb 300.000 euros a l'Ajuntament de Màlaga per prestar accès públic i il.limitat a Internet als seus edificis municipals. Arran d'aquesta resolució, l'àrea de Tecnologia de l'Ajuntament ha recordat que tots el serveis de Wi-Fi dels equipaments municipals compleixen amb els requisits legals.

El tinent d'alcalde de Tecnologia, Jordi Puigneró, no descarta la possibilitat que l'Ajuntament presenti un recurs conjunt amb els altres consistoris membres del Consorci Local per a l'impuls de la Societat del Coneixement (Localret). Puigneró considera un pas enrera que es produeixin aquesta mena de sentències en plena era de la informació.

Jordi Puigneró

Faré les gestions oportunes per trobar alguna sortida i fer que aquesta sentència no afecti a la prestació d'accés lliure a internet dels municipis.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




El consistori tenia previst incorporar Wi-Fi gratuït a les noves promocions de Promusa per a joves, sempre que els veïns hi estiguessin d'acord. En aquest sentit, Puigneró ha destacat que hauran de consultar la Comissió del Mercat de Telecomunicacions (CMT) per assegurar que el projecte encara està dins de la legalitat en virtut d'aquesta sentència de l'Audiència Nacional.