Cuerda : 'Els drets socials perillen i són bàsics per a la integritat de la societat'

Imatge de la conferència

Societat

Publicat el 29/set/11 per Àgata Guinó

Els drets socials no estan assegurats en cap part del món i són bàsics per a la integritat de les persones. Ho ha dit l'exalcalde de Vitòria-Gasteiz José Ángel Cuerda en el marc de la conferència 'Drets socials', que ha ofert aquest dijous al Museu. El ponent també ha manifestat que l'objectiu dels drets socials és garantir la dignitat i el benestar de tots els éssers humans. A la ponència, organitzada pel Síndic de Greuges de la ciutat, hi han assistit més de 30 persones.

Cuerda, que també és el president de l'associació Bizitza Berria, que en euskera significa nova vida, dedicada a la integració de persones sense llar a la societat, ha subratllat que els drets humans estan en perill i que les retallades socials són un inconvenient per garantir el benestar i l'estructuració de la comunitat. A més, ha afegit que és inacceptable que la ciutadania pateixi un procés de desintegració social i s'ha d'intentar fer front a aquesta situació.

José Ángel Cuerda

A cap lloc del món els drets socials estan assegurats. Hi ha molta gent que no en té.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El conferenciant també s'ha mostrat a favor de que la societat es conscienciï, sigui més crítica i responsable davant les retallades socials i ha assegurat la necessitat que la gent actuï amb solidaritat. També ha dit que cal un compromís actiu per arribar a la transformació social.

La xerrada està emmarcada dins el Seminari de Drets Humans que han organitzat els Síndics de Greuges de Sant Cugat, Sabadell i Terrassa.