Registrada una fundació santcugatenca en la investigació del cas 'Palma Arena'

Entrada del local escorcollat

Societat

Publicat el 10/nov/11 per Josep Gimeno

La policia espanyola i una comissió judicial van escorcollar la setmana passada la Fundació Esport, Cultura i Integració Social, ubicada a Sant Cugat, per presumpta vinculació amb el cas 'Palma Arena'. L'operació tenia com a objectiu recopilar informació de persones i entitats relacionades en aquest cas de presumpta corrupció, entre les quals hi ha el duc de Palma Iñaki Urdangarín i l'expresident del govern balear Jaume Matas.

L'escorcoll volia intervenir documents i altres proves que demostrin l'activitat real de l'Institut Noós, que aparentment no tenia ànim de lucre i es projectava com una espècie d'ONG dedicada a projectes socials, segons les diligències judicials. Tot i això, l'Institut Noós té, presumptament, relació amb el cas de corrupció del govern balear conegut com 'Palma Arena'. L'entitat va ser presidida per Iñaki Urdangarín i hauria ingressat uns 2,3 milions d'euros per assessorar el govern del PP el 2005 i el 2006, presidit per Jaume Matas, per organitzar dos fòrums d'esport i turisme.

L'operació també pretenia recollir informació d'altres societats que tenen o han tingut seu al nostre municipi, com la mateixa Fundació Esport, Cultura i Integració Social. La policia ja va registrar l'any passat una oficina de Sant Cugat a la cerca la pista de l'Institut Noós. Les instal·lacions registrades en aquell moment ja no acollien l'entitat vinculada a Iñaki Urdangarín. Ara estan ubicades a Barcelona i també han estat objecte de registre judicial.