Detenen dues persones per robar a un domicili de Sant Cugat i a vuit d'Igualada

Imatge de les armes requisades per Mossos. /Font: Mossos d'Esquadra

Societat

Publicat el 17/nov/11 per Acn

Mossos d'Esquadra de les unitats d'investigació de la Regió Policial Central i de la comissaria d'Igualada han detingut dues persones com a presumptes autores de robatoris a nou domicilis de Sant Cugat i Igualada. Els detinguts, un home i una dona veïns d'Igualada, presumptament forçaven les portes o finestres per entrar als domicilis i s'enduien objectes diversos, però principalment joies i diners.

Segons fonts policials, el detingut era qui accedia a l'interior de l'habitatge i feia servir mitjons per no deixar empremtes. La detinguda s'encarregava de traslladar amb un vehicle el seu company fins a l'objectiu i recollir-lo.

La investigació policial es va iniciar fa tres mesos quan els Mossos d'Esquadra van tenir coneixement que s'havien produït robatoris en vivendes. En tots els casos havien forçat alguna porta o finestra de la casa i s'havien endut objectes diversos, principalment joies i diners.

Els presumptes lladres van entrar a robar en nou cases, vuit de la comarca de l'Anoia i una del municipi de Sant Cugat del Vallès. Les gestions fetes pels agents van permetre comprovar que algunes de les joies sostretes havien estat venudes a establiments de compra i venda de joies de les ciutats de Manresa, Igualada i Barcelona. Per alguna venda havien cobrat més de 5.000 euros, tot i que també hi havia diverses transaccions per més de 1.000 euros.

La investigació va possibilitar la localització i detenció dels presumptes autors dels robatoris dimecres de la setmana passada a Igualada. Els agents van efectuar una entrada i escorcoll al domicili dels detinguts la mateixa nit de la detenció. Es dóna el cas que el detingut es trobava ingressat a presó, en tercer grau, de manera que només pernoctava al centre penitenciari entre setmana. Segons fonts policials, els robatoris els feia de dia mentre els propietaris eren fora.

La investigació continua oberta per tal de determinar la procedència d'alguns objectes recuperats. Els agents no descarten que aquestes persones puguin ser presumptes autores d'altres robatoris. Els detinguts van passar a disposició judicial divendres de la setmana passada i el detingut va ingressar a presó, mentre que la detinguda va quedar en llibertat amb càrrecs.