Les entitats de la Festa de Tardor reivindiquen el seu paper social més que mai en temps de crisi

L'Hort de l'Abat-Jardins del Paga-li Joan ha acollit la fira d'entitats

Societat

Publicat el 26/nov/11 per Judith Cañamares / Laura Mont

Les entitats santcugatenques han reivindicat la seva funció cohesionadora i de suport social en l'actual context de crisi econòmica. Les associacions, que han sortit al carrer aquest dissabte en el marc de la Festa de Tardor, alerten que la crisi els afecta de ple i reclamen més ajuda per poder dur a terme la seva tasca. Els santcugatencs han respost a la crida de les entitats i han omplert els voltants del Monestir per conèixer de primera mà la seva tasca i participar en les activitats que els han proposat.

Reviu la Festa de Tardor a Cugat tv

Les entitats han sortit aquest dissabte al carrer per la Festa de Tardor, que finalment ha tingut lloc aquest cap de setmana després que s'hagués d'ajornar per la pluja. El membre de l'organització Ferran Casanovas ha destacat l'elevada participació tot i el canvi de dates.

Ferran Casanovas

Estem molt contents perquè malgrat el canvi de dates la participació ha estat molt alta. Hem tingut més de 55 entitats i una participació bastant alta tant a la mostra com a les activitats.

Your browser doesn’t support HTML5 audio







Més d'una cinquantena d'associacions han mostrat així que el seu paper social és ara més important que mai.

Entitats

Les entitats donem suport als nostres ciutadans. / Precisament la crisi fa que la gent estigui més aïllada. / Les entitats han de ser el pilar per sortir d'aquesta situació.

Your browser doesn’t support HTML5 audio






La festa de les entitats s'ha iniciat amb una ballada de sardanes i el pregó reivindicatiu d'Àlvar Roda d'aquest divendres, també centrat en la cohesió social de Sant Cugat i la importància de les entitats. Xerrades, teatre, exhibicions i propostes gastronòmiques han estat algunes de les activitats que han proposat les entitats per donar-se a conèixer a la ciutadania. Les associacions han explicat a Cugat.cat com afronten la crisi econòmica.

Entitats

Podem fer la feina pel suport de les administracions i s'està retallant. / No volem fer menys, intentem que la gent col·labori més. / La cosa està fatal, esperem que passi aviat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





A la Festa de Tardor també han tingut presència les seccions locals dels partits, que han coincidit a destacar que la política ha d'atendre les necessitats de les entitats.

Partits Polítics

L'Ajuntament ha de donar més suport. / Sempre som al seu costat. / Hem d'acompanyar-les, no fer allò que fan elles. / Hem de seguir ajudar-les amb diners, eines i espais / Les hem d'escoltar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio









El bon temps ha acompanyat finalment la que és una de les celebracions més reivindicatives de la ciutat, tot i que algunes activitats no s'han pogut reprogramar.