Generalitat, Ajuntaments i empreses fan pinya pel projecte d'Smart City

Societat

Publicat el 12/des/11 per Marc Sala

L'estalvi i un nou model de gestió municipal són l'horitzó que es marca el projecte d''Smart City' a la ciutat. L'alcaldessa, Mercč Conesa, ha desgranat les oportunitats que suposa aquesta iniciativa a ŕmbit administratiu, econňmic i social durant la presentació de la proposta a la Generalitat. L'acte d'aquest dilluns ha reunit l'alcalde de Lleida, Ŕngel Ros, la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, i els responsables de les companyies que ara fa un any van engegar la proposta, Indra i Abertis, juntament amb Sant Cugat i la capital del Segriŕ.

Tots els promotors del projecte coincideixen a assenyalar que avançar en el concepte de ciutat intel·ligent significa obrir la porta a diferents possibilitats en el camp administratiu, de participació, d'estalvi, de medi ambient i també en la promoció econňmica.

L'alcaldessa, Mercč Conesa, ha posat l'accent en la relació entre ciutadŕ i administració.

Mercč Conesa

Els governs han de pensar com gestionar el futur. La relació amb el ciutadŕ canviarŕ molt. El ciutadŕ serŕ el gestor de la ciutat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





Al seu torn l'alcalde de Lleida, Ŕngel Ros, ha destacat la vessant econňmica del projecte.

Ŕngel Ros

Més enllŕ de la modernització de l'administració, també cal destacar que és un estímul per al sector industrial.

Your browser doesn’t support HTML5 audio






La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, ha qualificat la iniciativa com un projecte de país.

Joana Ortega

És un canvi de paradigma per pensar en les ciutats del futur. Tots compartim un projecte de país que és reactivar l'economia.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




La presentació també ha comptat amb la presčncia del director d'Indra, Manuel Brufau, i el director general d'Abertis, Tobías Martínez. Escoltem les seves impressions.

Manuel Brufau i Tobías Martínez

Són ciutats pioneres en l'ús de la tecnologia. / Estem creant un coneixement industrial important que no és deslocalitzables.

Your browser doesn’t support HTML5 audio






Tots els ponents han coincidit que la crisi ha de ser un estímul i no un fre per tirar endavant projectes com aquest.