Una nova rotonda a la C58 millora els accessos a Sabadell, Bellaterra i la UAB

Mapa de la rotonda

Societat

Publicat el 9/gen/12 per Anna González

La C-58, una de les vies més utilitzades pels santcugatencs, compta amb una nova rotonda que gestiona els accessos a l'alçada de Sabadell, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Bellaterra. Es tracta de la rotonda a diferent nivell més gran de Catalunya i de l'Estat espanyol. El president de la Generalitat, Artur Mas, inaugurarà aquest dimarts la infraestructura.

La infraestructura ha estat construïda per l'empresa Vantoureix dins el projecte urbanístic del Sabadell Parc Empresarial, on s'ubicarà l'Ikea que inicialment estava projectat a Sant Cugat. El cost de l'obra, d'uns 250 metres de diàmetre, supera els 20 milions d'euros de capital privat.

La rotonda ha de servir, a més, de connexió pel futur Vial Interpolar, que unirà l'AP-7 i la B-30 amb la C-58. Tant Cerdanyola com l'EMD de Bellaterra s'oposen a aquesta infraestructura en considerar que parteix el territori. Sant Cugat, però, manté que ha de ser una via urbana que connecti el parc empresarial de Can Sant Joan amb el Sabadell Parc Empresarial.

La inauguració oficial de la rotonda comptarà també amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder; el delegat del govern a Barcelona, Salvador Jorba i l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos.