L'Ajuntament busca fórmules per ajustar el servei de les escoles bressol al context de crisi

Les escoles bressol poden canviar de model

Societat

Publicat el 19/gen/12 per Marc Sala

Les escoles bressol de la ciutat hauran de reajustar els seus serveis per la manca de l'aportació de la Generalitat en l'àmbit d'educació. A l'entrevista mensual a Cugat.cat, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat que el consistori estudia l'ampliació del nombre d'alumnes per classe i la contractació de titulats de Formació Professional en lloc de professors com mesures per no carregar a les famílies un cost més elevat. Per aquest concepte, la Generalitat deu 1'1 milions d'euros a l'Ajuntament. Mira el 'Línia directa' amb l'alcaldessa a Cugat tv

Conesa ha explicat que, si s'allarga la reducció de la partida de la Generalitat, el model d'escola bressol actual només es podria mantenir incrementant la quota a les famílies, mesura que ha descartat. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha apuntat algunes opcions que es preveuen per evitar que el cost del servei suposi una major càrrega per les famílies.

Mercè Conesa

Una solució a plantejar és incrementar els alumnes per classe, així repartim el cost. També es poden contractar titulats en Formació Professional.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El cost d'una plaça a les escoles bressol de la ciutat és de 7.000 euros l'any, dels quals el 50% l'assumeix el consistori mentre que la resta correspon a les aportacions de la Generalitat i de les famílies, en un 25 per cent respectivament.