Sant Cugat acollirà des d'ara la reunió del jurat del Memorial Joan XXIII per la Pau

El jurat ha fet públic el veredicte en un acte a la sala de plens

Societat

Publicat el 10/nov/03 per Ester Castanyer

L'Institut Víctor Seix de Polemologia ha decidit atorgar el Premi Memorial Joan XXIII per la Pau 2003 a Joan Missé, per la seva lluita per la pau i la llibertat. Aixi s'ha fet públic en un acte a la nostra ciutat, que a partir d'ara acollirà cada any la reunió del jurat que decideix aquest premi. D'altra banda, aquesta institució ha volgut fer també una menció especial a la plataforma Aturem la Guerra, per la seva tasca en contra del conflicte armat a l'Iraq.

L'Institut Víctor Seix de Polemologia, és una associació amb finalitats d'investigació i divulgació al voltant dels conflictes i les condicions de pau. Des de l'any 1967, aquest institut atorga el Memorial Joan XXIII a aquelles persones o institucions que treballen amb aquesta mateixa finalitat.
Aquest any, el reconeixement ha estat per Joan Misser i Vallès, autor del llibre "Immigrants avui, catalans demà". Jaume Rodri, membre de l'Institut, explica els motius en que s'ha basat el jurat.

Jaume Rodri

El Jurat ha atorgat el memorial d'enguany a Joan Misser, promotor durant aquests anys de lluita per la democràcia, la llibertat i la pau, dels moviments pacifista i ecumènic.


Tot i que durant els darrers anys, la reunió del jurat que atorga aquest premi s'ha fet a la ciutat de Vic, des d'aquest any serà la nostra ciutat la que acollirà aquesta trobada. La presidenta de l'Institut Víctor Seix, Montserrat Salvat, destaca la forta relació amb la nostra ciutat.

Montserrat Salvat

Sant Cugat ñes per nosaltres una ciutat pròxima. Fa 18 anys que l'Intsitut posava en marxa la Universitat Internacional de la Pau.


En nom de la ciutat, l'alclade, Lluís Recoder, ha volgut remarcar el compromís de Sant Cugat amb la pau.

lluís Recoder

La nostra ciutat està al costat de la pau, la democràcia i tots els pobles. I després de molts anys podem dir que tenim la voluntat de ser una de les capitals catalanes de la pau.


Cal destacar que, a banda del reconeixement a Joan Misser, l'Institut Víctor Seix de Polemologia ha fet aquest any una menció especial a la Plataforma Aturem la Guerra per la seva tasca en contra del conflicte armat a l'Iraq.
De moment, encara no es coneix la data d'entrega del memorial d'enguany.