Sant Cugat, pionera en la reducció de gasos contaminants

Exterior del consistori

Societat

Publicat el 21/mar/12 per Marc Sala

Sant Cugat és el primer municipi català adherit al programa d'acords voluntaris per reduir les emissions de diòxid de carboni (CO2). Es tracta d'una iniciativa de l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic que vol promoure la reducció de les emissions de gasos contaminants entre organitzacions i entitats. Les adhesions al programa suposen un compromís amb l'estalvi energètic i l'aplicació de mesures mediambientalment sostenibles.

Sant Cugat és el primer consistori que s'adhereix a aquesta iniciativa que va en la línia de l'objectiu de l'Ajuntament de reduir en un 20% les emissions de gasos contaminants abans del 2020. Aquest és un compromís inclòs en el Pacte d'alcaldes i alcaldesses contra del canvi climàtic, al qual pertany la ciutat.

Un dels punts del programa és la realització d'una auditoria energètica per determinar la despesa i emissions de l'edifici de l'ajuntament per després poder actuar allà on sigui possible reduir aquests conceptes. A la ciutat, aquest anàlisi ja s'ha realitzat al Teatre-Auditori i ha suposat l'estalvi de 14.500 euros durant els sis primers mesos d'aplicació, entre abril i novembre de 2011.

Dilluns vinent, es formalitzarà aquesta adhesió en un acte al Palau de la Generalitat on el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, lliurarà a l'alcaldessa, Mercè Conesa, el certificat que acredita la inclusió al programa.