Activat el dispositiu especial de l'operació tornada de Setmana Santa

Les retencions han començat aquest diumenge a la tarda

Societat

Publicat el 9/abr/12 per Mikel Vilalta

Un dispositiu especial del Servei Català de Trànsit (STC) controla les carreteres des d'aquest diumenge a la tarda per tal de garantir la mobilitat i prevenir accidents durant l'operació tornada de Setmana Santa. Està previst que prop de 600.000 vehicles es desplacin fins aquest dilluns a nit als seus llocs de residència. Gairebé de 2.000 agents dels Mossos d'Esquadra patrullen aquests dies a les carreteres.

Segons informa el Sevei Català de trànsit, la franja horària en què es preveu més mobilitat és aquest dilluns des de les onze del matí fins les onze de la nit. Les vies que habitualment concentren més problemes són l'AP-7 entre Sant Celoni i la Roca del Vallès, la mateixa via a la zona del Penedès i Martorell i la C-31 a la regió de la Costa Brava, entre d'altres.

Les previsions d'aquest any compten amb una mobilitat semblant a la de l'any anterior, tot i que amb una tendència a la baixa a causa de la situació econòmica actual. Durant aquests dies festius els Mossos d'Esquadra han efectuat prop de 1.500 controls d'alcoholèmia, de velocitat i per revisar l'ús correcte del casc i el cinturó, entre d'altres.

El Servei Català de Trànsit recomana prudència en aquesta operació tornada i adverteix que les vies que produeixen més sinistres són la C-58 al Vallès Occidental i la N-340 al Tarragonès, entre d'altres.